top of page

Storitve

Prvi pregled in svetovanje

 

Ob prvem pregledu naredimo stomatološki pregled, ki zajema pregled glave in vratu, ter stanje vaše celotne ustne votline. Določimo, če je potrebna še kakšna diagnostična preiskava, analiziramo rtg posnetke in skupaj pregledamo vprašalnik o zdravju. Izdelamo načrt za vašo celotno ustno rehabilitacijo, časovni plan ter finančno konstrukcijo, ki vam najbolj ustreza.

Ustna higiena in parodontologija ter zdravljenje z laserjem

 

Za vzdrževanje zdravih dlesni je najpomembnejša ustna higiena. Naučimo vas pravilne uporabe zobne ščetke, zobne nitke, interdentalnih (medzobnih) ščetk ter tekočin za izpiranje ust. Za ustno higieno naših pacientov skrbi dentalna higieničarka.

Opravljamo profesionalno ultrazvočno odstranjevanje trdih in mehkih oblog nad nivojem dlesni. Luščenje in glajenje zobnih korenin, kiretažo parodontalnih žepov ter istočasno spiranje z dezinfekcijsko tekočino. Zdravimo vnetje dlesni in parodontalnega ligamenta z dentalnim laserjem. Perio green® terapija je fototermična terapija parodntalnih žepov in dlesni. Perio green® se inicira pod dlesen in v parodontalne žepe. Veže se na plazma proteine v bakterijski ovojnici. Laserska svetloba ga aktivira. Pride do hitre termalne reakcije, ki uniči bakterije. Tako popolnoma dezinficira obzobna tkiva in parodontalne žepe, biostimulira celitev, ter omogoči najboljše pogoje za ozdravitev obzobnih tkiv ter ohrani vaše zobe zdrave in vitalne.

 

Gingivitis in parodontalna bolezen

Zobne obloge, se počasi mineralizirajo in nabirajo nad in pod dlesnijo kot zobni kamen. Mehke in trde zobne obloge povzročajo vnetje dlesni – gingivitis, ki se kaže kot rdeča, otekla in boleča dlesen, ki na dotik pogosto krvavi. Dlje časa trajajoče vnetje dlesni povzroči vnetje parodontalnega ligamenta in obzobne kosti. Tako nastane parodontalna bolezen, ki lahko povzroči trajno izgubo obzobnega tkiva, majavost zoba in v končni fazi njegovo izgubo.  Znanstveno je dokazano, da je parodontalna bolezen tesno povezana z večjo incidenco srčnega infarkta, prezgodnjega poroda, vnetja sklepov, komplikacijami pri sladkorni bolezni... Ste vedeli da je vneta dlesen rana velikosti vaše dlani?

 

Peskanje zob

Za temeljitejše čiščenje raznih zabarvanj s površine zob (kava, nikotin, črni čaj, vino, barvila iz hrane…) vam priporočamo še profesionalno čiščenje zob z aparatom KaVo PROPHYflex.

Pri peskanju iz aparata pod pritiskom brizga prah na osnovi kalcijevega karbonata, ki nežno odstranjuje zabarvanja iz težko dosegljivih kotičkov vašega zobovja.

Vsak poseg čiščenja končamo z nežnim poliranjem, da bi vaši zobje ostali gladki in svetleči dlje časa in vam tako omogočimo lažje čiščenje in vzdrževnje dobre ustne higiene.

Dobra ustna higiena je  pogoj za uspešno preprečevanje in zdravljenje parodontalne bolezni. Po končanem aktivnem in intenzivnem zdravljenju parodontalne bolezni so nujne redne kontrole in vzdrževalno zdravljenje oziroma profesionalno čiščenje.

Estetsko konzervativno zobozdravstvo in endodontsko zdravljenje

 

Odstranimo vam zobno gnilobo predvsem nežno in natančno. Izdelamo vam estetske kompozitne zalivke najvišje kakovosti po najsodobnejših smernicah adhezivne stomatologije. Pri večjih defektih po odstranitvi zobne gnilobe svetujemo izdelavo porcelanskih ali kompozitnih inlayev, ali overlayev. Preferiramo jih pri večjih defektih na ličnikih in kočnikih zaradi izdelave boljšega medzobnega kontakta in močnejših žvečnih sil.

 

Komplikacija kariesa je pulpitis. Vnetje zobnega živca. Ko pride do takšnega vnetja je potrebno endodontsko zdravljenje tega zoba. Endodontsko zdravljenje opravljamo po najsodobnejših priporočilih stroke s stojnim recipročnim širjenjem koreninskih kanalov, ultrazvočnim čiščenjem in izpiranjem ter z lasersko dezinfekcijo.  Vedno uporabljamo dentalno opno (koferdam). Tako zagotovimo najboljše čiščenje in dezinfekcijo koreninskih kanalov in odlične pogoje, da vam bo vaš zob služil še veliko let!

 

 

 

Fiksna in snemna protetika

 

V zobozdravstveni ordinaciji VitadenS vam močno poškodovane zobe ter manjkajoče zobe nadomestimo s protetičnimi nadomestki najvišje kvalitete. Pacientom z urejenim zdravstvenim zavarovanjem in dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem je potrebno doplačati samo nadstandardni material in elemente, ki jih zavarovanje ne krije.

 

V primeru, da vam manjka več zob in rešitev ni možna z fiksnimi protetičnimi izdelki, izdelamo vam parcialno, ali totalno protezo. 

 

Izdelujemo protetiko tudi na zobnih vsadkih. Fiksno, snemno, ali kombinirane protetične izdelke visoke kvalitete, estetike in naravnega videza.

 

 

 

 

Otroško zobozdravstvo

 

V našo ordinacijo lahko pripeljete tudi svoje otroke. Izvajamo preventivno in konzervativno otroško zobozdravstvo. Potrudili se bomo, da bodo otroci obisk pri zobozdravniku doživeli kot prijetno izkušnjo. Prestrašenim, bomo pomagali premagati strahove in urediti zdrave zadovoljne nasmehe.

 

Skrb za higieno otroških zob se začne takoj pri izraščanju prvega zobka. Za njihov pravilen razvoj bi morali razmišljati že pri planiranju nosečnosti :) S pravilno raznovrstno zdravo prehrano, ter zdravimi zobmi in dlesnimi mamice že v nosečnosti skrbite za zdravje in pravilen razvoj svojega  otroka in njegovih zob!

 

Imamo koncesijo samo za odrasle paciente. Otroke do 19. leta in študente obravnavamo samoplačniško.

 

Implantologija

 

Implantologija je del kirurgije, ki se ukvarja z implantati oz. zobnimi vsadki. Zobni vsadki se lahko uporabljajo za nadomestitev enega zoba, več manjkajočih zob, ali kot podpora protezi. Prednost zobnega vsadka pred protetičnim mostom je ohranitev sosednjih zob. Ni jih treba obrusiti za oporo protetičnemu nadomestku manjkajočega zoba. Prednost zobnega vsadka pod protezo je zanesljiva fiksacija proteze, taka fiksacija omogoča tudi da je proteza manjša ter manj moteča za pacienta.

 

 

 

 

 

 

Kaj je zobni vsadek?

Zobni vsadek je koničast vijak izdelan iz titana. S svojo obliko imitira obliko korenine. Obstajajo v več različnih dolžinah in širinah. Zato pred posegom vedno naročimo CT posnetek področja, kjer potrebujete zobni vsadek. Posnetek nam pove potek bližnjih anatomskih struktur in kvaliteto ter količino razpoložljive kosti. Tako najlažje izberemo pravo velikost in vrsto implantata posebej za vas.

Ali je poseg boleč?

Ne! Poseg se naredi pod lokalno anestezijo in je popolnoma neboleč. Večina pacientov poroča, da niso potrebovali niti ene protibolečinske tablete.

 

V VitadenS ambulanti boste v varnih rokah specialista oralne kirurgije Dr. sc. Darka Slovše, dr. dent. med, MOM (Master of Oral medicine) in magister s področja implantologije (Master of Science of Implantology). Ima bogato znanje in izkušnje z implantiranjem več kot 13.500 implantatov. Enostavni posegi bodo narejeni v naši ambulanti, bolj zapleteni pa v kirurški ambulanti Dr. Slovše.

Vgrajujemo implantate dveh renomiranih, klinično preizkušenih in  izpopolnjenih implantoloških sistemov NobelBiocare in Straumann.

Ortodontija - Invisalign – nevidni zobni aparat

Invisalign je najbolj razširjen estetski sistem zobnega ortodontskega aparata, ki je snemljiv in izdelan iz prozorne plastične mase. Podobnih zobnih aparatov je več vrst različnih proizvajalcev (Orthocaps, Clear Aligner, Accusmile…), Invisalign pa je prvi, ki je to tehnologijo razvil in patentiral. Princip je pri vseh enak. Opornica nežno objema celoten zob dokler ima “zvezdica” žičnega aparata samo eno točko na kroni zoba na katero pritiska in tako premika zob v želeno smer. Pritisk na zob je zelo nežen kar je primerno tudi za parodontalne bolnike. Pri Invisalignu menjamo opornico vsaka 2 tedna, dokler ne dosežemo končnega rezultata (v povprečju to pomeni med 20–30 opornic).

Invisalign opornice delujejo le, če jih redno nosite. Odstranite jih lahko le med jedjo in med čiščenjem zob, sicer ne bo prišlo do želenih rezultatov.

Naj vas najbolj prepričajo same lastnosti sistema INVISALIGN opornic:

  • skoraj nevidne opornice (ni vidnih zvezdic in žic)

  • nealergena, gladka plastika

  • snemljive opornice za enostavno čiščenje

  • jeste kar želite

  • ne poškoduje zob, sklenina ostane gladka saj ni obdelana s kislino

  • brez “zvezdic” in žičk, ki lahko počijo in dražijo sluznico v ustih

  • nežen pritisk, ki je primeren za parodontalne bolnike

Več podrobnih informacij o INVISALIGN sistemu si lahko preberete tukaj.

 

 

 

 

bottom of page